Nieuws

Dat Accordia al jaren werkt aan haar toekomst is niets nieuws. Er werden in het verleden diverse scholen bezocht en workshops gegeven. Dit in de hoop hiermee de jeugd enthousiast te maken om accordeon te gaan spelen en op termijn lid te worden van onze mooie vereniging. Inmiddels schrijven we 2021 en is er vanuit SMK en de onderwijsstichting MOVARE met ondersteuning vanuit de parkstadgemeenten Kerkrade, Landgraaf en Brunssum een prachtig project gestart. Een project met de treffende naam Meer Harmonie in de Samenleving. Doel van dit project is om alle basisschoolleerlingen (7561 leerlingen) van de gemeenten Brunssum, Landgraaf en Kerkrade per schooljaar 2021/2022 structureel en kwalitatief goed muziekonderwijs in verbinding met het maatschappelijk en culturele veld te laten genieten. Accordia is bijzonder verheugd deel te kunnen uitmaken van dit mooie en hopelijk succesvolle project. We nodigen jullie dan ook graag uit om eens een bezoek te brengen aan de speciale website van Meer Harmonie In De Samenleving, kortweg MHIDS. Hier vinden jullie o.a. ook een interview met onze vereniging. Je komt op de website door op het blauwe logo boven aan dit artikel te klikken.
Accordia 75 jaar jong!

Beste mensen, 2020 had hét jubileumjaar van Accordeonvereniging Accordia Kerkrade moeten worden. Een geweldig team had alles tot in de puntjes voorbereid om er een prachtig en onvergetelijk feest van te maken. Een feest met als absolute hoogtepunt het geweldige galaconcert in het Parkstad Limburg Theater Kerkrade.

Helaas mocht het niet zo zijn en is Accordia evenals de rest van de wereld overvallen en tot stilstand gebracht door het verschrikkelijke coronavirus.
Het goede nieuws in deze verschrikkelijke tijd is dat het feestcomité, vanaf het moment dat duidelijk werd dat alle festiviteiten zouden vervallen in 2020, er met man en macht aan is gaan werken om nieuwe data vast te stellen. En dit is met succes gelukt!

Op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 mei 2021 zullen we alsnog het 75 (+1) jarig jubileum van Accordia vieren. Met trots kunnen we hier ook melden dat alle artiesten die dit jaar zouden optreden tijden ons galaconcert dán óók aanwezig zullen zijn! Kortom hetzelfde concert alleen met een jaartje vertraging.

De reeds aangeschafte kaarten blijven dan ook gewoon geldig en kunt u verzilveren op zaterdag 29 mei 2021.

Heeft u nog geen kaart en wilt u toch graag naar deze geweldige concertavond komen? Houd dan deze site en de agenda van Parkstad Limburg Theaters goed in de gaten want de kaartverkoop zal op korte termijn weer van start gaan!

De kaartverkoop voor deze avond was al in volle gang en de zaal weet zich sinds de start van de verkoop al aardig te vullen. Wacht dus niet te lang om uw kaarten te reserveren. Kaarten zijn te koop via de openingspagina van onze website, http://www.plt.nl of bij Muziekhuis Dera gelegen aan de Stationsstraat 5 te Heerlen.

Het precieze programma zal hier op termijn gepresenteerd gaan worden. Blijf onze website dus volgen!