Nieuws

Accordia is weer in de vaart! Na een lange, door corona noodgedwongen, muzikale pauze hebben eindelijk onze instrumenten weer de koffers mogen verlaten om samen muziek te maken. Dit hebben we dan ook gedaan door de muzikale koe meteen goed bij de horens te vatten. Het afgelasten van ons jubileumfeest heeft erin geresulteerd dat we met het herstarten van onze repetities een compleet nieuw repertoire op de pupiters hebben gezet. Een repertoire waar, zoals altijd, voor elk wat wils bij zit. Van Queen tot Bach en alles dat daar tussenin zit passeert sinds juli weer de muzikale revue. Hét moment om kennis te komen maken en aan te schuiven tijdens onze gezellige verenigingsavonden. Het enige dat je hoeft te doen is je, in verband met de nog geldende coronaregels, even van te voren aanmelden via onze contactpagina of telefonisch contact opnemen met een van de bestuursleden (zie contactpagina voor tel.nrs) De zomervakantie slaan we dit jaar in goed onderling overleg over. Iedereen is na zo’n lange periode van muzikale rust blij om eindelijk weer samen te kunnen komen. Kortom zelfs gedurende de zomervakantie staan de Accordia-deuren wagenwijd open om u te ontvangen. Dus, graag tot snel ziens in ’t Westhoes te Kerkrade!

Beste mensen, 2020 had hét jubileumjaar van Accordeonvereniging Accordia Kerkrade moeten worden. Een geweldig team had alles tot in de puntjes voorbereid om er een prachtig en onvergetelijk feest van te maken. Een feest met als absolute hoogtepunt het geweldige galaconcert in het Parkstad Limburg Theater Kerkrade. Helaas mocht dit in 2020 niet zo zijn en werd door hetzelfde team alles uit de kast getrokken om een verplaatsing van het feest naar 2021 mogelijk maken. De euforie was groot toen, in samenwerking met onze artiesten, een nieuwe datum kon worden vastgesteld. Iedereen was ervan overtuigd dat in mei 2021 alles anders zou zijn en we dus alsnog groots het 75(+1)jarig jubileum zouden kunnen vieren.

Nu, inmiddels april 2021, zijn we tot ieders grote verdriet alwéér ingehaald door de realiteit. Deze realiteit, die corona heet, heeft ons voor het tweede jaar op rij ertoe gedwongen onze plannen voor een prachtig jubileumweekend te cancelen. En, nog veel erger, in dit geval ook niet meer uit te stellen maar volledig af te tellen. De grilligheid en onvoorspelbaarheid van het virus heeft ons en onze artiesten doen beseffen dat het niet realistisch is om nogmaals de datum voor de beoogde festiviteiten op te schuiven.

Als gevolg van deze keuze is de geldigheid van aangeschafte kaarten komen te vervallen. Mensen die de kaarten online via Parkstad Limburg Theaters hebben gekocht hebben inmiddels een mail ontvangen waarin wordt uitgelegd hoe het betaalde geld kan worden teruggekregen. Kaarten die aan het loket van het theater zijn gekocht kunnen aldaar worden ingeleverd waarna restitutie zal plaatsvinden. Indien u kaarten heeft aangekocht via Muziekhuis Dera in Heerlen kunt u met Muziekhuis Dera contact opnemen over de verdere afhandeling.

Het is dus met pijn in ons muzikale hart dat we haast onopgemerkt aan ons 75-jarig jubileum voorbij zijn moeten gaan. Echter, ons muzikale glas is inmiddels alweer halfvol en we kijken met vertrouwen uit naar 2025, het jaar waarin Accordia 80(!) jaar zal bestaan. Het jaar waarin corona inmiddels is verworden tot een “normaal” griepje en iedereen zijn “oude normaal” weer heeft hervonden. Kortom, 2025 wordt hét jaar waarin Accordia alsnog groots zal uitpakken en een prachtig jubileum zal gaan vieren!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is logo.svg

Dat Accordia al jaren werkt aan haar toekomst is niets nieuws. Er werden in het verleden diverse scholen bezocht en workshops gegeven. Dit in de hoop hiermee de jeugd enthousiast te maken om accordeon te gaan spelen en op termijn lid te worden van onze mooie vereniging. Inmiddels schrijven we 2021 en is er vanuit SMK en de onderwijsstichting MOVARE met ondersteuning vanuit de parkstadgemeenten Kerkrade, Landgraaf en Brunssum een prachtig project gestart. Een project met de treffende naam Meer Harmonie in de Samenleving. Doel van dit project is om alle basisschoolleerlingen (7561 leerlingen) van de gemeenten Brunssum, Landgraaf en Kerkrade per schooljaar 2021/2022 structureel en kwalitatief goed muziekonderwijs in verbinding met het maatschappelijk en culturele veld te laten genieten. Accordia is bijzonder verheugd deel te kunnen uitmaken van dit mooie en hopelijk succesvolle project. We nodigen jullie dan ook graag uit om eens een bezoek te brengen aan de speciale website van Meer Harmonie In De Samenleving, kortweg MHIDS. Hier vinden jullie o.a. ook een interview met onze vereniging. Je komt op de website door op het blauwe logo boven aan dit artikel te klikken.