Nieuws

De zomervakantie zit er weer op en de instrumenten mogen weer uit het koffer. Ieder jaar opnieuw een fijn moment om naar uit te kijken. Maar toch, dit jaar voelt het net allemaal even iets anders. Een korte terugblik op een trieste Accordiazomer.

De klanken van onze laatste repetitie waren nog niet verstomd toen we op maandagavond 5 juli jl. het intens trietste telfoontje kreeg van Martin Letterlé . Yvonne was enkele uren daarvoor overleden agv de vele complicaties die het gevolg waren van het herseninfarct waar ze enige tijd daarvoor was getroffen. Ongelooflijk “onze” Yvonne, kerstvrouwtje, initiatiefnemer van de Club van 50, oud-bestuurslid en nog veel meer, is er ineens niet meer. Het is simpelweg niet te bevatten. Alweer heeft Accordia, onverwacht, afscheid moeten nemen van een Accordiaan, een boegbeeld, bij wie het Accordiabloed al meer dan veertig jaar door de aderen stroomde. Vanaf deze plaats wensen we haar man Martin, broer Ben en uiteraard alle familieleden heel veel sterkte met dit zware verlies.

Het verdriet van Yvonne nog verwerkende kwam daar vervolgens het volgende trieste bericht. Op vrijdag 15 juli ontvingen we nl. van Wendy, onze dirigente, het trieste bericht dat haar vader, en dus de man van ons spelend lid Nieke, Jos Remans, was overleden. Vanaf deze plek wensen we Nieke, Wendy en familie heel veel sterkte bij het verwerken van dit intens verdriet.

En alsof dit alles nog niet meer dan genoeg verenigingsverdriet was, kwam er ook nog eens het bericht dat op 27 juli Marina Kars, lid van de club van 50 en vrouw van ons lid Ben kars, is overleden. We wensen Ben vanaf deze plek heel veel sterkte met het verwerken van dit moeilijk verlies.

Naast zoveel verdriet in zo’n korte periode hopen we toch dat het de meeste mensen is gelukt om ook nog wat energie te putten uit het mooie zomerweer dat zowel in Nederland als elders in Europa te vinden was/is. Inmiddels is iedereen weer gezond teruggekeerd van zijn vakantieadres en hopen we dat het lukt het om, ondanks alle nog aanwezige verdriet, de muzikale verenigingsdraad weer op te pakken.

Met de play-in,(zie op de speciale pagina op de website) welke op 6 november gaat plaatsvinden in ons verenigingslokaal, en de voorbereidingen voor onze eindejaarsconcerten in het vooruitzicht, staan ons hoe dan ook weer een paar mooie muzikale uitdagingen te wachten.

Kortom, een mooi moment om samen, na deze warme en verdrietige zomer, er de muzikale schouders weer onder te gaan zetten. En uiteraard ook een mooi moment voor nieuwe leden om bij onze vereniging mee te komen spelen!

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op met een van onze bestuursleden of maak gebruik van het contactformulier dat u kunt vinden op onze contactpagina. Onze repetities zijn elke woensdagavond van 19:00 tot 20:30 en van 20:30 tot ca. 21:50 in ’t Westhoes te Kerkrade. Dus, graag tot snel ziens in ’t Westhoes te Kerkrade!